Huis verkopen via makelaar: zo maken wij het verschil!

Wil je vlot en correct je huis verkopen via een makelaar? Via Consimmo Vastgoed is the way to go. Melih legt je graag uit hoe wij bij Consimmo het verschil maken voor verkopers. Van uitgebreide voorbereiding tot effectieve verkoop. We’ve got this!


Marktconforme prijs

“Een van de belangrijkste zaken bij de verkoop van een huis, is natuurlijk de prijs. Voor een marktconforme prijs baseren wij ons op een uitgebreide schatting. Uiteraard gebeurt die prijsbepaling ook altijd in samenspraak met jou, de verkoper. Bovendien is deze service bij ons gratis.” 


Aantrekkelijkheid van het huis

Volgens onze vastgoedmakelaar Melih is een goede eerste indruk heel belangrijk om je huis zo snel en zo goed mogelijk te verkopen. “Wij hebben immers één kans om een éérste indruk te maken.” Consimmo Vastgoed profileert je huis zo aantrekkelijk mogelijk, met deze tools en tricks:

Stijladvies

“Tijdens een van onze eerste afspraken kijken wij mee hoe je huis er nog beter uit kan zien. Staat het gras hoog in de tuin? Heb je vlekken op de muur? Jouw huis kan een fikse upgrade krijgen met enkele kleine, budgetvriendelijke ingrepen."

Professionele foto's & beelden

De meeste potentiële kopers zien een huis eerst online. Mooie en duidelijke foto’s zijn daarom een must. “Wij sturen altijd een professionele fotograaf bij je langs, die je huis van zijn beste kant fotografeert. Goede belichting en een degelijke fotokwaliteit: het maakt echt een verschil. Indien het pand geschikt is, zorgen wij ook voor dronebeelden.” 
Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Een virtuele tour meer dan 10.000 woorden. “Wij hebben de apparatuur in huis om een virtuele tour doorheen je huis te creëren. Aan de hand van 360° foto’s, wandelen mensen als het ware door je huis. Het zorgt ervoor dat kopers een minder vertekend beeld hebben van je woning, en huisbezoeken efficiënter verlopen. Ook tijdens deze coronaperiode is dit een handige tool.” 


Checklist

Vóór de fotograaf bij je langskomt, ontvang je onze checklist met aandachtspunten voor de photoshoot. “Doe gordijnen open, zorg dat de afwas gedaan is, laat je kinderen hun kamer nog even opruimen… Een net huis staat altijd beter op de foto.” 


Dossiervorming

Melih haalt aan dat het voor Consimmo Vastgoed heel belangrijk is dat het dossier volledig waterdicht en compleet is. “De attesten, de keuringen en de ingewikkelde, juridische administratie nemen we volledig voor onze rekening het is namelijk onze bedoeling om jou zoveel mogelijk te ontlasten. Geen papierwerk meer voor jou!”


Publiciteit

De prijs ligt vast, de foto’s zijn ingeblikt. Tijd om publiciteit te maken voor je woning! Consimmo Vastgoed gebruikt van heel wat diverse kanalen:

Online

“Wij plaatsen je woning niet alleen op onze website, maar ook op gekende en meest gebruikte advertentieportalen. Daarnaast maken we intensief gebruik van onze netwerken op social media om je woning vlot te verkopen.”

Zichtbaarheid op straat

“Voor je woning komt uiteraard een groot verkoopbord in een opvallende kleur. Ligt je woning op een weg waar niet veel verkeer passeert, dan hangen wij signalisatiepijlen op in de brede omgeving van de woning.” 

The old fashioned way

Online plaatsen en wachten tot iemand belt? “Dat is niet hoe wij werken. Wij gaan zelf actief op zoek naar kopers, spreken ons eigen netwerk aan en durven je woning al voor te stellen aan potentieel geïnteresseerden, nog voor de lancering. Dit noemen wij letterlijk ‘makelen’. Kortom: wij halen alles uit de kast voor een succesvolle verkoop.”


Verkoopproces

“Als makelaar zorgen we voor een goede interactie met de potentiële koper. Zowel tijdens als na de kantooruren zijn we steeds bereikbaar. De afspraken worden ruim op voorhand doorgegeven. Onze sterke onderhandelingstechnieken komen tijdens deze fase zeer van pas. Bovendien werken wij samen met partnerbedrijf die voor de koper gepaste (hypothecaire) leningen en verzekeringen zoekt, zodat de koper een totaal pakket aangeboden krijgt indien nodig. Voor ons is de totaalontzorging- en begeleiding zowel voor de verkoper als koper essentieel.”
Na akkoord zorgt Consimmo Vastgoed dat er een verkoopovereenkomsten worden ondertekend en dat het volledig verkoopdossier terecht komt bij de aangestelde notaris(sen). “Zelfs bij de notariële ondertekening van de akte vergezellen we jou en kan je ons ieder ogenblik nog vragen stellen of om hulp vragen wanneer iets voor jou niet duidelijk lijkt.”


Na-Service

Last but not least, biedt Consimmo jou ook een na service aan waarmee je met al jouw vragen bij ons terecht kan. “Zo zorgen wij als makelaar onder andere voor de verhuisdocumenten, overname van de nutsvoorziengen en abonnementen, etc..” Stel gerust al jouw vragen, Melih zal je altijd met open armen ontvangen.


Je huis verkopen via een makelaar heeft meer voordelen dan je denkt. Heb je nog vragen, of wil je eens kennismaken? Contacteer ons gerust of spring eens vrijblijvend binnen. Ons team van Consimmo Vastgoed helpt je graag verder!