Als we aan Genk denken, dan denken we meteen aan de rijke historie van de steenkoolmijnen, natuurgebieden en de mooie fiets- en wandelroutes. Stad Genk is ook gekend als een aangename en multiculturele stad, omwille van zijn sterke samenhorigheid en rijkdom aan diversiteit. Genk is het voorbeeld voor een ideale diverse samenleving. Wonen in Genk, Da’s toch af!


Genk centrum

Genk centrum is een bruisend gebied waarbij alles kort in de buurt is. Wil je gaan winkelen? Dan kan je terecht in de welbefaamde shoppingcentra. Wil je een terrasje doen? Dan zijn er tal van mogelijkheden van klassieke kroegen tot hippe bars. Wil je goed eten? Dan heb je de luxe om tal van verschillende keukens te proberen. Om de samenhorigheid sterker te maken, worden er heel wat activiteiten en evenementen georganiseerd. Iedereen Genkt, Genk on Stage en markten zijn hier slechts enkele voorbeelden van! De stad Genk doet er de dag van vandaag ook alles aan om de het centrum groener te maken rond het stadsplein en het station. Kortom, Genk-Centrum is ideaal voor personen die op wandelafstand van allerhande faciliteiten willen wonen!

Bret-Gelieren

Zoals de naam het al zegt is dit een gebied verdeeld in 2 stukken, Bret en Gelieren. Bret-Gelieren is een residentiële omgeving, omringd door scholen (Collegelaan) en heel veel groen Kattevennen, een natuurdomein met mogelijkheid tot tal van recreatieve activiteiten. Dacht je eraan om liever te wonen in een residentiële woonwijk, dichtbij scholen? Dan ben je hier wel op de juiste plaats.

Genk-Zuid

Genk-Zuid is de regio van de industrie. Het machtige Ford waar destijds 14.000 werknemers hun kost verdienden, was een mooi voorbeeld hiervan. Ondertussen is deze site ontwikkeld door tal van bedrijven om werkgelegenheid te creëren. Als u denkt aan Genk-Zuid, denkt u aan de wijken Sledderlo, Kolderbos, Termien, Langerlo en Caetsbeek. Vooral jongere mensen vinden hun stek in Genk-Zuid, gezien de uitstekende verbinden naar de snelwegen en omliggende gemeenten. Er wordt alles aan gedaan om deze regio milieuvriendelijker te maken. Zo wordt er bijvoorbeeld een duurzaam project gebouwd met 300 nieuwe woningen en tal van andere voorzieningen.

Genk-Noord

De thuisbasis van Consimmo. Genk-Noord bestaat o.a. uit Waterschei, Zwartberg, Driehoeven en Nieuwe Kempen. In Genk-Noord is er een vestiging van de mijn omgetoverd tot een park met bedrijven die zich bekommeren om zuinige energie, namelijk Thor Park. Hier wordt er alles aan gedaan om de globale positieve impact te verhogen. Ook in Genk-Noord zijn er bekende handelsstraten zoals de Hoevenzavellaan en de Stalenstraat. Je vindt er allemaal restaurants en eethuizen van verschillende culturen die je de mogelijkheid bieden om andere keukens uit te proberen. Aan de andere kant van Genk-Noord heb je het voetbalstadion van Genk waar de fervente supporters zich kunnen laten horen. Een plek waar maar liefst 25.000 Genkies kunnen genieten van een mooie voetbalavond. Geflipt toch? Hou je liever van karaktervolle, charmante mijnwoningen, dan ben je hier op de juiste plek.

Winterslag

De mijn van Winterslag is de oudste van Limburg. Ook hier heeft de stad een project gerealiseerd met nadruk op recreatie, meer bekend onder de naam C-mine. Rustig naar de bioscoop, rondwandelen in musea of samenkomen met vrienden. In de schaduw van de C-Mine kom je de straat van de zintuigen tegen, de Vennestraat. Voeding en drank in alle geuren en kleuren. Er wordt al decennialang handel gedreven en is daarom één van de handelsstraten in Genk. Ook hier vinden we vooral heel veel karaktervolle, charmante mijnwoningen!

Boxbergheide

Boxbergheide staat gekend voor zijn typische “witte huisjes”. Hier is het vooral rustig wonen, met een uitstekende verbinding naar Zonhoven, Winterslag en Hasselt. Ook winkel liefhebbers vinden hun thuisbasis in deze omgeving, hier bevindt zich de bekende Hasseltweg die een rechtstreekse verbinding vormt met Hasselt. Van interieurwinkels tot supermarkten, je vindt er alles! Ideaal voor personen die op afstand van het centrum, maar toch dichtbij allerhande faciliteiten willen wonen.

Bokrijk

Bokrijk is zeer gekend en je hebt er ongetwijfeld ook al eens van gehoord. Het eerste waar men aan denkt als je de naam Bokrijk hoort, is het groot natuurdomein. Je het er leuke wandelroutes, een openluchtmuseum, een openluchtspeeltuin en veel meer. Lekker chillen gewoon! Hier vinden we vooral exclusievere woningen in een residentiële, groene omgeving.

Genk heeft zoals aangegeven in deze blog vele wijken, met voor ieder wat wils. We willen Genk graag in de kijker zetten, zowel de bekendere als de minder bekende wijken. De vele fiets- en wandelroutes, de winkelstraten, shoppingcentra, diversiteit en nog véél meer zijn zeker een troef voor Genk. Van jong tot oud, iedereen kan een (t)huis vinden in Genk!

Wil jij een pand kopen of verkopen in en rondom Genk? Laat het ons weten.