Werkwijze

Ons team behandelt uw dossier met alle zorg voor een volledige service te garanderen. U kunt rekenen op onze begeleiding doorheen het hele traject! Wij werken in de volgende stappen:


Adviseren

Heeft u geen ervaring in het verkopen en kopen van vastgoed? Maak u geen zorgen, onze ervaren adviseurs leggen u alles stapsgewijs uit. Samen met u vormen wij een sterk team.
Wij delen graag onze ervaring in het immo met u.


Schatting

Ieder woning heeft een eigen waarde. De vraagprijs zal sterk afhangen van de waardebepaling die aan de woonst wordt gegeven. De waarde van een woning of bouwgrond is afhankelijk van uiteenlopende interne en externe factoren. Voor een vlotte verkoop is er een juiste vraagprijs nodig. Onze experts schatten en adviseren u graag over de waarde van uw woning en verkoopprijs. U krijgt een uitgebreid schattingsverslag met alle details i.v.m. de waardebepaling!


Samenwerking

Wenst u met ons samen te werken? Ons team van immomakelaars en medewerkers stellen uw dossier met alle zorg op voor een volledige en correcte service! Om een vlotte samenwerking te garanderen, wordt u altijd op de hoogte gebracht door onze medewerkers. U hoeft zelf zo goed als niets te doen, Consimmo Vastgoed neemt alle taken op zich!
Wij geven u tevens een massa verkooptips en info mee die wij zelf door de jaren heen hebben opgestoken. 
Onze jarenlange ervaring in het vastgoed, dat willen wij uiteraard graag delen met u, de verkoper.


Administratie, attesten en keuringen

Natuurlijk zijn er heel wat attesten en keuringen nodig om uw woning te kunnen publiceren en verkopen. Heeft u ze nog niet allemaal in uw bezit? Geen nood. Consimmo Vastgoed vraagt voor u alle nodige attesten en keuringen aan! Zo hoeft u geen contact te nemen met de verschillende instanties en keurders. Wij doen dat voor u. Denk maar aan het bodemattest, EPC-certificaat, elektriciteitskeuring, conformiteitsattest mazouttank, ... Kortom, wij zorgen dat alle nodige documenten aanwezig zijn in uw dossier! 
Ook zorgen wij voor de nodige communicatie en contacten met de notaris, gemeente, kadaster en alle andere instanties. 


Home-styling

Een eerste indruk van uw woning is heel belangrijk voor een koper. U kan van onze stijladviseur handige tips en begeleiding krijgen om uw woning verkoop-klaar te maken en optimaal te profileren. Maak gebruik van onze unieke service en verkoop tot 4 maal sneller en verhoog de verkoopprijs tot 8% met een aantal simpele ingrepen! 

Onze adviseurs kunnen u veel tips geven voor een leuk uitzicht van uw pand (binnen en buiten). Soms kunt u deze ingrepen kosteloos uitvoeren (los behangpapier terug vasthangen, opruimen, zorgen voor veel licht, verwijderen van te persoonlijke items, ...); soms brengen de ingrepen een kleine kost mee (b.v.b. enkele deuren of muur herschilderen, behangen, ...) maar de bedoeling is om met een minimum aan ingrepen, een maximum voor de verkoper eruit te halen. 

Mocht u toch een uitgebreidere home-styling / renovatie wensen, dan kunnen wij u in contact brengen met professionele bedrijven.


Foto's 

Onze fotograaf zal het maximum van uw woning in beeld brengen! Zo zullen de pluspunten extra in de verf gezet worden. De fotograaf neemt ruim zijn tijd om de beste resultaten te behalen. 

Als extra kunnen wij een virtuele 360°-tour van uw woning maken. Zo kunnen de potentiële kopers uw woning eerst virtueel bezoeken. Dit concept is nog behoorlijk uniek in de immowereld! Wij bieden deze service standaard aan en hiermee is Consimmo één van de eerste immokantoren in Vlaanderen.
Wat is een 360°-tour? Dit is een fotografische tour doorheen uw pand, waarbij de kijker alle richtingen kan uitdraaien, ook omhoog en omlaag, en zo een virtuele wandeling kan maken door het te-koop-staande pand. En dit zowel voor binnen als buiten. Uiteraard worden deze foto's gemaakt met een speciale 360°-camera.
De potentiële kopers krijgen alzo de mogelijkheid om eerst een virtueel bezoek te brengen aan uw pand via hun computer, tablet of smartphone. Dit is een absoluut pluspunt. Op deze manier krijgt men alleen sterk geïnteresseerde kopers voor een bezichtiging. Geen onnodige bezichtigingen met "zwaar ontgoochelde" kopers.


Publicatie 

Onbekend is onbemind, dat is vanzelfsprekend. Consimmo Vastgoed investeert volop in uw woning. Zo werken wij samen met professionele partners, marketeers en adverteerders waardoor wij uw woning optimaal op de markt kunnen plaatsen.

  • "Te Koop" borden: Uw woning krijgt uiteraard een ‘te koop-bord' dat geschikt en aangepast is voor uw woning. Wij werken met een externe partner voor het plaatsen van deze borden.
  • Website: Uiteraard krijgt uw woning een uniek advertentie op onze website met daarin alle gegevens. Wij beschikken over unieke concepten zoals een virtuele 360°-tour!
  • Onlineadvertenties: Consimmo maakt gebruik van de beste drukbezochte en populaire zoekertjeswebsites. Onze redacteurs maken een aangename en ideale tekst voor uw woning. De beste foto's van onze fotograaf worden gepubliceerd.
  • Social Media: De kracht van Social Media is niet te onderschatten. Hiermee bereiken wij een breed doelpubliek. Wij investeren dus ook in verschillende Social Media kanalen!
  • Lokale kranten: Ook de klassiekers behouden wij. Er zijn nog altijd kopers die vastgoed zoeken via de gepubliceerde pers. Adverteren in kranten is bij gevolg voor ons nog altijd belangrijk om aan te bieden als ondersteuning in de verkoop.
  • Kantoor: Op ons kantoor worden de woningen gepubliceerd op schermen. Zo kunnen klanten tijdens het wachten uw pand reeds virtueel bezichtigen.
  • Beurzen, evenementen, ... : Consimmo is ook aanwezig op beurzen en evenementen!
  • Op maat: Ook kunnen wij diverse reclame op maat maken, te denken aan een huis-aan-huis mailing, plaatsen van een speciaal bord of doek, drone-fotografie, open-huis-dagen, een bieding organiseren, ...

Verkopen

De potentiële kopers kunnen via verschillende verkoopkanalen bij ons terechtkomen. Ook hebben wij zelf een breed klantenbestand die we op de hoogte houden van de nieuw binnenkomende panden. Wij zoeken voor u de perfecte match! En wie weet? Misschien hebben wij al een gegadigde koper voor uw pand. Want wij hebben reeds verschillende investeerders als klant die vastgoed aankopen voor verhuring. Waarom niet uw pand?

En als bijkomend pluspunt om de verkoop te stimuleren: wij bieden ook extra service aan de kandidaat-koper! Onze financiële adviseur zoekt voor de koper de gepaste (hypothecaire) lening en verzekeringen. Zo kan de kandidaat-koper alles onder één dak vinden. Het feit dat ons zusterbedrijf ook de (hypothecaire) lening aan de kandidaat-koper kan aanbieden, geeft u als verkoper de extra garantie dat de lening door ons team als prioritair behandeld wordt, want uw verkoop hangt ervan af.
Na onze adviezen en inlichtingen aan de kopende en verkopende partijen, zorgen wij voor een akkoord tussen beide partijen. 


Akte

Op moment dat er een akkoord bereikt is en vastgelegd is en een onderhandse verkoopovereenkomst, zorgen wij dat uw dossier volledig in orde overgemaakt wordt aan de notaris. Zo vermijdt u gebreken in dossiers, waardoor het verkoopproces versneld wordt! 
Vóór het verlijden van de notariële akte checken we de woning nog eens na of alles nog is zoals afgesproken in de onderhandse verkoopovereenkomst. Onze medewerker gaat ter plaatse om de meterstanden te noteren, de koper kan een laatste ronde door het pand doen, om zelf vast te stellen dat alles in orde is.
Indien u wenst, zorgen onze medewerkers ook voor uw overnamedocumenten voor elektriciteit, gas, water, vaste telefonie en internet. Zo kunt u ook genieten van tal van voordelen bij de overname van de nutsvoorzieningen! Contacteer ons om meer inlichtingen!
Wij vergezellen u bij de ondertekening van de notariële akte en staan u bij voor alle vragen en info.


Na-service

Wij bieden u ook professionele service na de verkoop! Heeft u vragen in verband met isolatie, premies, huurcontracten, ... ? Aarzel niet om ons te contacteren! U kunt bij ons terecht voor allerlei vragen en tips.