Nieuws

Wonen in Waterschei
20-05-2019

Wonen in Waterschei: Genk gefileerd

Consimmo is hét vastgoedkantoor van Genk. Dankzij de vele wijken die deze Limburgse stad telt, is het hier voor iedereen goed wonen. In welke wijk pas jij het best? Wij lichten ze voor je uit in ‘Genk gefileerd’. Wonen in Waterschei bijt de spits af.

Ligging

Waterschei is één van de bekendste Genkse stadswijken en ligt ten noorden van Genk-Centrum. Iets meer dan 10.000 mensen wonen in Waterschei. De wijk is vooral bekend om haar mijnverleden en grenst aan As, met ook Houthalen en Opglabbeek op een boogscheut. Waterschei is tegenwoordig opgesplitst in een oud gedeelte en de industriële cité uit het mijnverleden.  

Twee delen

De vele mijnwerkers woonden vroeger in de cité, en dat zie je nu nog altijd. Deze wijk staat vol karakteristieke arbeiderswoningen. Zeker de tuinwijk van Waterschei is een unieke buurt. De woningen met hun typische voortuinen vormen Limburgs erfgoed en liggen op gezellige straten met aangeplante platanen en pleintjes. In Oud-Waterschei vind je daarentegen meer herenhuizen en vrijstaande woningen.  

Troeven

Waterschei is één van de populairste Genkse stadsdelen. En terecht, je vindt hier alles wat je nodig hebt. Op de multiculturele Stalenstraat eet je heerlijke kebab, Griekse gerechten, sushi, Belgische frieten… Ook tal van supermarkten, bakkerijen, slagerijen en grotere winkelketens vind je in deze wijk terug. 

Wonen in Waterschei met kinderen is zeker aan te raden. Kleuter-, lager en secundair onderwijs liggen altijd op wandelafstand. De vele fietspaden en snelheidsbeperkingen voor wagens maken het veilig wonen in Waterschei. 

Er valt hier altijd iets te beleven. KRC Genk is gevestigd in Waterschei, net zoals het technologiepark Thor Park. Omgeven door natuurgebieden, is wonen in Waterschei perfect voor sportievelingen. In het Sportbos ligt niet alleen een fitness en Finse piste, maar ook een hoogtouwenparcours, speeltuinen, een skatepark…

Dankzij de nabijheid van de E314 doorkruis je vanuit Waterschei gemakkelijk het hele land. 

Geschat prijskaartje

Maar, wat kost wonen in Waterschei? De prijzen zijn ontzettend divers, je vindt in Waterschei dan ook alles: van studio’s tot luxueuze villa’s. 

Een gemiddelde woning in Oud-Waterschei zal je rond de 250.000 à 260.000 euro kosten. Hieronder verstaan wij een woning met 3 slaapkamers, 1 badkamer en apart toilet, een living van zo’n 35 m² en een keuken. Dit op een perceel van gemiddeld 4 are. 

In de citéwijken van Waterschei zit je voor hetzelfde soort woning rond de 200.000 euro. Weet dat de percelen hier wel vaak iets kleiner zijn. Een pluspunt is dat de woningen hier ontzettend stevig zijn. De meeste werden gebouw in de tijd dat de mijnen actief waren. Daarom moesten ze bestand zijn tegen mogelijke mijnverzakkingen.  

Wonen in Waterschei: iets voor jou?

Zie jij jezelf al wonen in Waterschei? Bekijk dan zeker ons aanbod of contacteer ons gerust voor meer informatie!