Nieuws

wonen in Bret-Gelieren
03-07-2019

Wonen in Bret-Gelieren: Genk gefileerd

Consimmo is hét vastgoedkantoor van Genk. Dankzij de vele wijken die deze Limburgse stad telt, is het hier voor iedereen goed wonen. In welke wijk pas jij het best? Wij lichten ze voor je uit in ‘Genk gefileerd’. Vandaag vertellen we je waarom het goed wonen is in Bret-Gelieren.

Ligging

Bret-Gelieren ligt ten noordoosten van het centrum van Genk. Het deel Bret ligt aan de Weg naar As, Gelieren net ten oosten hiervan. Gelieren zelf bestaat nog eens uit twee delen: het hoger gelegen Hoogzij en het lager gelegen Neerzij. What’s in a name? 

Troeven van Bret-Gelieren

Zowel Bret als Gelieren zijn eerder residentiële woonwijken. Het gedeelte Bret is dichter bebouwd, Gelieren ligt vlak aan de bossen. Het bekendste hiervan is het domein Kattevennen, een van de toegangspoorten tot Nationaal Park Hoge Kempen.  

In Bret-Gelieren vind je alle mogelijke voorzieningen op een steenworp. Je bent weg van de drukte van het centrum, maar tegelijkertijd geraak je er ontzettend snel. Ook de snelweg ligt vlakbij. Winkels, eetzaken, ontspanningsmogelijkheden vind je hier genoeg. Ook heel wat lokale verenigingen zijn actief in deze wijk. Kortom: er valt altijd wel iets te beleven als je woont in Bret-Gelieren. 

In Bret bevindt zich de scholencampus van Genk, met alle Genkse secundaire scholen op één plek verzameld. Ook kleuter- en lagere scholen zijn aanwezig. Ideaal voor gezinnen met kinderen!

Opdat de aanwezige scholieren zich veilig kunnen verplaatsen, zijn er heel wat fietsstraten in Bret-Gelieren. Grote doorgangswegen vind je hier niet, het verkeer beperkt zich vooral tot plaatselijk woonverkeer. Heerlijk rustig wonen, dus. 

Een doorsneewoning 

We vertelden al dat zowel Bret als Gelieren eerder residentiële woonwijken zijn. Hier liggen voornamelijk open en halfopen woningen. Vanaf €300.000 vind je er een instapklare of licht op te frissen vrijstaande woning. Je mag vaak rekenen op een totaaloppervlakte van 7 à 8 are en een ruime woning met 3 slaapkamers. 

Wil jij wonen in Bret-Gelieren?

Bret-Gelieren is de ideale plek voor wie rustig wilt wonen, maar toch dichtbij het centrum. Ontdek er onze panden en schakel onze hulp in wanneer je op zoek bent naar de perfecte woning!