Nieuws

huis schatten
25-02-2019

Hoe werkt dat? Een huis schatten

 

Je wil je huis verkopen. Maar hoeveel kan je vragen voor je woning? Het is moeilijk om een prijs te plakken op je eigen bezit, zeker omdat er vaak een emotionele waarde aan kleeft. Maar geen nood: wanneer je jouw woning door ons laat verkopen, zullen we altijd beginnen met de waarde van je huis te schatten. Hoe dat werkt? We leggen het uit in 4 punten. 

Vooronderzoek

Je huis schatten is voor ons de eerste logische stap in het verkoopproces. We willen jou immers garanderen dat de prijs die we voorstellen gefundeerd is op een degelijk onderzoek. Daarom zullen wij, nog voordat wij je woning bezichtigen, al een aantal vooronderzoeken uitvoeren. Hoe goed is de ligging, in welke wijk staat de woning, hoe goed scoort die wijk… Ze geven ons een eerste indicatie om op een correcte manier je huis te schatten.

Het huis zelf

Voor we aan tafel gaan zitten, nemen we graag het volledige pand onder de loep. Wat zijn de plus- en minpunten van de woning? Zijn er bepaalde troeven aan de woning die een meerwaarde kunnen zijn voor de uiteindelijke prijs? Heb je recent een splinternieuwe keuken geïnstalleerd? Het zijn factoren waarmee we rekening houden wanneer we je huis schatten.  

Dubbele schatting

Om de correcte prijs van je pand zo goed mogelijk te benaderen, voeren we twee schattingen uit. De eerste is een vergelijkende schatting, waarin we jouw pand vergelijken met gelijkaardige panden in de buurt. Maar omdat elke woning uniek is, focust onze tweede schatting puur op de woning op zich. Wat is de oppervlakte van het pand of het perceel? In welke staat bevindt het zich? We combineren de uitkomst van beide schattingen – die meestal dicht bij elkaar liggen – om jou een adviesprijs voor te schotelen. 

Vertrouwen

Een woning verkopen is een hele stap. Logisch dat je die wilt zetten met iemand die je vertrouwt, en niet met de eerste de beste gladde verkoper. Vertrouwen staat bij ons daarom altijd centraal. Dat begint bij een realistische en eerlijke schatting. We doen je geen loze beloftes over een hoge verkoopprijs wanneer we je huis schatten. Wij onderbouwen onze schatting zo uitgebreid, zodat jij weet wat je aan ons hebt. Een huis schatten is bij ons bovendien een gratis service, waarna jij zelf beslist of je met ons in zee gaat.  

Je huis schatten: een nieuwe start

Laat je huis schatten door ons en wees zeker dat je de juiste prijs voorgeschoteld krijgt. Dat is onze belofte aan jou. Heb je nog vragen of wil je graag meer advies, aarzel dan niet om ons te contacteren!