Nieuws

Gerrit Vanhove
16-04-2019

Consimmo spreekt: Gerrit Vanhove

Wie maakt van Consimmo hét vastgoedkantoor voor Genk en omstreken? Wie zit er allemaal in dat ijzersterk team vol bezielers? We laten ze graag zelf aan het woord. Vandaag aan de beurt: Gerrit, fervent vastgoedmakelaar en zaakvoerder van Consimmo. Maar ook een natuurliefhebber, gebeten door de reismicrobe.

Gerrit is ondertussen al zo’n 15 jaar vastgoedmakelaar. “Ik heb op verschillende plekken gewerkt vooraleer ik met Consimmo hier in Genk terechtkwam. Eerst zaten we in Bret-Gelieren, maar in 2018 verhuisden we naar ons huidige kantoor in Waterschei. Vanaf het begin hebben we ons geprofileerd als vernieuwend, meedenkend, anders dan standaard immokantoren. En die aanpak lijkt te werken.” 

Eeuwige student

“Het was in de zomer van 2001 dat ik mijn hart verloor aan immobiliën. Ik ben de opleiding voor vastgoedmakelaar gaan volgen en heb erna de switch gemaakt. Sindsdien ben ik me blijven bijschaven met opleidingen en cursussen, om energiedeskundige, schatter onroerende goederen, vastgoedexpert, projectontwikkelaar/bouwpromotor… te worden. In feite ben ik een eeuwige student. Maar ik vind het dan ook belangrijk om te blijven leren. Dat maakt onze kennis en service alleen maar beter.”

Eropuit

Is Gerrit niet bezig voor Consimmo, dan vind je hem vermoedelijk ergens in de natuur. “Mijn vrouw en ik gaan graag veel wandelen. Ik hou ervan om de natuur te ontdekken. Op zondag trekken we vaak eropuit. Nu eens in Diepenbeek, dan weer in Genk. Thor Park, De Maten of Diepenbekerbos… Ook het Molenvijverpark in Genk-Centrum vind ik heerlijk.”

Maar Gerrit is niet alleen onder de indruk van de Limburgse natuur. “Ik reis ook heel graag, en ging een tijd terug naar Zuid-Afrika. Op safari, rijden door prachtige landschappen. De natuur doet toch wel iets met mij.” 

Genks leven

Gerrit woont zelf niet in Genk, maar kan de stad wel meer dan appreciëren. “Genk is een inspirerende stad, en dat vind ik wel leuk. Naast de natuurplekjes in Genk, kom ik ook graag en regelmatig naar het stadscentrum of de Stalenstraat en Vennestraat om iets te eten, boodschappen te doen… Je vindt er echt alles. Die verscheidenheid maakt Genk zo uniek.”